Biblia- és imádságoskönyv kiállítás

2014. október 15-től könyvtárunk ad helyt a Kiliti templomból átköltöztetett Biblia- és imádságoskönyv kiállításnak.

 

 

 

 

: Imakönyv a mestergerendán
 

Kiállítás a siófoki Szent Kilit-templomban

 

Siófok-Kiliti Szent Kilit-temploma negyedik alkalommal csatlakozott az Ars Sacra Fesztivál programjához. A Nyitott Templomok Napján szakrális művek hangzottak el helyi művészeti és középiskolások részvételével. Az esten fellépett Látrányi Éva énekművész és a Siófoki Bányász Női Kar, Bati Zoltán vezényletével.

A programhoz kapcsolódva a hívek közreműködésével Bibliákat és imakönyveket gyűjtöttek össze erre az alkalomra. A gyűjtésben jelentős része volt Soós Ferencnének, aki lelkes szervezője az évenkénti programnak.

Megnyitó beszédében Gárdonyi Máté plébános elismerő szavakkal dicsérte a munkát, melynek eredményeként szép számmal gyűltek össze imádságoskönyvek más felekezetekhez tartozó hívektől is.

Balázs Árpád polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy ezek a szép esték közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a templom ezúttal is megtelt a művészetek iránt érdeklődőkkel.

Soós Ferencné elmondta: a gyűjtés során öröm volt hallani, mennyi személyes kötődés fűződik ezekhez a könyvekhez. A megsárgult, megkopott lapokon századokon átívelve rögzítették a családok történetét. Hosszú időn keresztül ezekbe a könyvekbe jegyezték fel a fontosabb eseményeket, évszámokat, neveket.

 


Hozzászólások:

Szólj hozzá:

 vissza a bloghoz

Blog archívum

Események

Cimkefelhő