"A virágoskerttől a tányérig"

Tegnap este ismét teltház volt itt nálunk a Könyvtárban. Hát persze, hiszen ki ne szeretett volna rózsaszörpöt kóstolgatni és Katalin kercegné kedvenc levendulás kekszét majszolni?

 

Halmos Monika, gasztrobotanikus (milyen dallamosan csengő, szép szó, ugye?) volt a vendégünk, aki egy igen érdekes előadást tartott ehető növényekről. Nem is gondoltuk volna, hogy ennyiféle ehető növény-virág van! Ha kimegyünk otthon a kertbe, lépten-nyomon százszorszép, pitypang mosolyog ránk: "hahó, egyél meg! , kiáltják. A salátán díszelgő körömvirág még csak könnyen befogadható, na de a rózsaszirmok, ibolyavirágok, és a büdöske virágai is! Hihetetlennek tűnik, pedig Monika már közel 20 éve foglalkozik az ehető virágokkal, tehát van tapsztalata.

 

Ugyan a nézők-hallgatók időnkét hitetlenkedve csóválták a fejüket, mondjuk a palacsintatésztában kisütött dáliavirág láttán, vagy a a turbolyás palacsinta hallatán. Azonban szinte mindenki tudta, hogy Sissinek az ibolyfagylalat volt a kedvence! Hát, jól megdolgozhattak érte a szolganépek, mire összegyűjtögették a kis virágokat!

 

Akácvirág, mályvavirág, papsajt, és még sok-sok féle...Nagyon érdekes volt, és szerintem titokban mindenki eldöntötte, hogy idén nyáron bizony más szemmel néz a kiskertre :-)  Bizony én is elhatároztam, hogy elrágcsálok majd egy rózsfejet meg sásliliomot is :-) 

 

Az előadást kóstolgatással és vásárlással zártuk. Monika nemcsak szép kiadású könyveit hozta el az érdeklődőknek, hanem saját magkeverékeit is.

 

Szuper este volt, várunk vissza Monika!

 

Kostyál-Mórocz Gyöngyi


Hozzászólások:

Szólj hozzá:

 vissza a bloghoz

Blog archívum

Események

Cimkefelhő