Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár logo
A könyvtár legfrissebb híreiért, programokért, újdonságokér iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Magyar superfood – 65 szuperétel, 106 szuperélelmiszer

Magyar Superfood

Cím: Magyar superfood – 65 szuperétel, 106 szuperélelmiszer

Szerző: Szabó Adrienn
Kiadó: BOOOK Kiadó
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9786155417580

Tartalom:

T U D A T O S S Á G – F E N N T A R T H A T Ó S Á G
– K Ö R N Y E Z E T B A R Á T T Á P L Á L K O Z Á S

A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek. E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat,
melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében. A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomságreceptje kapott helyet. S, hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók. Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!